Recept: Ulrika Davidsson
För två portioner behöver du
- 1/2 liten gul lök
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1 tsk olivolja
- 25 g färsk spenat
- 300 g nötfärs
- Salt och svartpeppar
- 50 g fetaosttärningar i olja
- 1 tsk olivolja att steka i om du väljer stekpanna
Tomatsallad
- 1/2 rödlök
- 50 g fetaosttärningar i olja
- 125 g coctailtomater i blandade färger
- 100 g gröna oliver
- 1 msk hackad färsk bladpersilja
- 1/2 msk olivolja
- 1 tsk balsamico
- 1/2 tsk flytande honung
- salt och peppar
Tillbehör
- Färsk spenat
- Citronklyftor
Tänd upp grillen. Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna med 1 tsk olja och bryn lök, vitlök och spenat någon minut. Låt svalna och lägg i en skål. Blanda ner färs, salt och peppar samt vänd försiktigt ner fetaosten. Forma till två hamburgare.
Skala och strimla rödlöken och blanda all ingredienser till tomatsalladen i en skål. Lägg spenatbladen på en tallrik.
Grilla hamburgarna i ca 3 minuter per sida. (Det här momentet har jag lagt till själv – det går lika bra med stekpanna.) Lägg hamburgaren på tallriken med spenatbladen. Toppa med tomatsallad och garnera med citronklyftor.