Grekisk Hamburgare med spenat och fetaost

Recept: Ulrika Davidsson

För två portioner behöver du

  • 1/2 liten gul lök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 25 g färsk spenat
  • 300 g nötfärs
  • Salt och svartpeppar
  • 50 g fetaosttärningar i olja
  • 1 tsk olivolja att steka i om du väljer stekpanna

Tomatsallad

  • 1/2 rödlök
  • 50 g fetaosttärningar i olja
  • 125 g coctailtomater i blandade färger
  • 100 g gröna oliver
  • 1 msk hackad färsk bladpersilja
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamico
  • 1/2 tsk flytande honung
  • salt och peppar

Tillbehör

  • Färsk spenat
  • Citronklyftor

Tänd upp grillen. Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna med 1 tsk olja och bryn lök, vitlök och spenat någon minut. Låt svalna och lägg i en skål. Blanda ner färs, salt och peppar samt vänd försiktigt ner fetaosten. Forma till två hamburgare.

Skala och strimla rödlöken och blanda all ingredienser till tomatsalladen i en skål. Lägg spenatbladen på en tallrik.

Grilla hamburgarna i ca 3 minuter per sida. (Det här momentet har jag lagt till själv – det går lika bra med stekpanna.) Lägg hamburgaren på tallriken med spenatbladen. Toppa med tomatsallad och garnera med citronklyftor.