Kycklinggryta med grönsaker

Recept: Ulrika Davidsson

För två portioner behöver du

  • 1/2 gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 liten morot
  • 1/4 orange paprika
  • 1/4 broccoli
  • 1/4 zucchini
  • 5 champinjoner
  • 300 g kycklingfilé
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk torkade örter t.ex. örtagårdskrydda
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1/2 dl vispgrädde

Topping

  • Kapris
  • Créme fraîche med paprikasmak eller gräddfil

Skala lök, vitlök och morot. Hacka löken, finhacka vitlöken och skiva moroten. Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar. Ansa och dela champinjonerna. Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna med olja och lägg i kyckling, lök och vitlök. stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten. Smaksätt med sambal oelek och örter samt smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.

Smaka av grytan med salt och peppar. Häll på grädden och rör ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner. Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med créme fraîche.