Pokébowl med kräftstjärtar

Recept: Ulrika Davidsson

För två portioner behöver du

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1/2 dl hackad färsk koriander
  • saften av 1/2 lime
  • salt och svartpeppar
  • 1/4 isbergssalladshuvud
  • 50 g sockerärtor
  • 1 salladslök 1/4 mango
  • 1 dl frysta sojabönor som tinat
  • 200 g stora kräftstjärtar i lag

Tillbehör

  • 1/2 dl chilimajonäs på majonäs och sweet chillisås
  • 2 limeklyftor
  • Färsk koreander

Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris. Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft. salt och peppar.

Strimla salladen och lägg i botten på två djupa skålar. Fördela riset på salladen. Skiva sockerärtorna och strimla löken. Skala och skär mangon i bitar. Lägg allt på riset tillsammans med sojabönor och kräftstjärtar. toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyftor och koriander.