Senapssill med äpple och selleri

Recept: Ulrika Davidsson

För 3 portioner behöver du:

  • 1 paket 5-minuterssill à420 g
  • 1/2 äpple
  • 5 cm purjolök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 1 msk majonäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk hackad färsk gräslök
  • svartpeppar

Tillbehör

  • Isbergssallad
  • 1/2 äpple

Häll av sillagen och skölj filéerna. Skiva dem i lagom stora bitar och lägg i en skål. Tärna äpplet och strimla purjolök och selleri. Blanda med sillen och tillsätt majonäs, gräddfil, senap och gräslök. Blanda och smaka av med lite peppar.

Lägg rejält med isbergssallad på en tallrik och lägg på sillröran. Dekorera med skivat äpple.