Recept: Ulrika Davidsson
För två portioner behöver du
- 1/2 gul lök
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 liten morot
- 1/4 orange paprika
- 1/4 broccoli
- 1/4 zucchini
- 5 champinjoner
- 300 g kycklingfilé
- salt och svartpeppar
- 1 tsk olivolja
- 200 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk torkade örter t.ex. örtagårdskrydda
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 1/2 dl vispgrädde
Topping
- Kapris
- Créme fraîche med paprikasmak eller gräddfil
Skala lök, vitlök och morot. Hacka löken, finhacka vitlöken och skiva moroten. Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar. Ansa och dela champinjonerna. Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med olja och lägg i kyckling, lök och vitlök. stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten. Smaksätt med sambal oelek och örter samt smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
Smaka av grytan med salt och peppar. Häll på grädden och rör ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner. Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med créme fraîche.