Recept: Ulrika Davidsson
För två portioner behöver du
- 1 litet blomkålshuvud
- 1/2 dl hackad färsk koriander
- saften av 1/2 lime
- salt och svartpeppar
- 1/4 isbergssalladshuvud
- 50 g sockerärtor
- 1 salladslök 1/4 mango
- 1 dl frysta sojabönor som tinat
- 200 g stora kräftstjärtar i lag
Tillbehör
- 1/2 dl chilimajonäs på majonäs och sweet chillisås
- 2 limeklyftor
- Färsk koreander
Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris. Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft. salt och peppar.
Strimla salladen och lägg i botten på två djupa skålar. Fördela riset på salladen. Skiva sockerärtorna och strimla löken. Skala och skär mangon i bitar. Lägg allt på riset tillsammans med sojabönor och kräftstjärtar. toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyftor och koriander.